marți, 23 aprilie 2013





INFORMARE
Guvernul Romaniei  a transmis punctul de vedere privind  Propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ,B118 / 2013 si aceasta a intrat în procedura de adoptare la Senat.

vineri, 12 aprilie 2013




vineri, 12 aprilie 2013

Referitor la unele afirmatii nefericite privind restituirea dreptului militarilor discriminati



Comunicat de presa
Fata de masurile si sumele vehiculate in media referitor la necesarul asigurarii reparatiilor pentru rezervistii discriminati, in baza discutiilor purtate astazi,  pe cifre reale, la Guvern, suntem in masura sa afirmam urmatoarele:
MApN, MAI si SRI au fondurile necesare producerii reparatiei, fara a fi nevoie de o suplimentare de buget sau de alte masuri. S-au facut, intr-adevar, mari economii, asa cum prevazuse Emil Boc, prin rata extrem de mare a mortalitatii la rezervisti.
Suma necesara pentru intreg sistemul national de aparare este de 7.744.919 lei/luna (1.760.080 euro/luna). De aici si pana la sutele de milioane de lei vehiculate in media, distanta este enorma.
Pe de alta parte, rezervistii se considera jigniti ca au putut fi banuiti macar ca ar accepta pomana dintr-un "fond de solidaritate" sau din spolierea altora.
Reafirmam ideea ca sunt 1.700.000 de pensionari in Romania, potrivit ministrului muncii, restul pana la 5,5 milioane fiind asistati social, fostii membri cooperatori, fostii lucratori in Cooperatie, fostii diplomati, fostii parlamentari si functionari publici, fostii militari, ca si revolutionarii si alte categorii, fiind aruncati nejustificat pe Casa Nationala de Pensii, unde ei nu au contribuit, pentru ca au contribuit separat si altfel in baza unor legi speciale, astazi abrogate ori suspendate.
Noi solicitam ca tot haosul produs in sistem de regimul Basescu sa fie solutionat prin revenirea la legile ocupationale. Am solicitat o lege pentru militarii discriminati si o lege a pensiilor militare de stat. Pentru acestea exista banii necesari in bugetul actual.

Alte amanunte, la intalnirea cu media, prevazuta la 19 aprilie a.c., la Universitate, la statuia lui Mihai Viteazul. Repetam: nu vom iesi impotriva nimanui, ci tocmai in sprijinul membrilor Guvernului si Parlamentului care se zbat sa rezolve legal situatia noastra si pentru lamurirea tuturor reprezentantilor media asupra legitimitatii cererilor noastre, pentru ca ne-am saturat de diversiuni incriminatorii si de divagatii publice pe langa subiect.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 11 aprilie 2013




CONCLUZIILE INTALNIRII DE LA SEDIUL MApN


         In cursul zilei de azi 11.04.2013, la sediul MApN, secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, informare publica si calitatea vietii personalului, dl. Vasile Costea, insotit de reprezentanti ai Directiei pentru relatia cu Parlamentul si asistenta juridica si ai Casei de pensii sectoriala a MApN  a avut  o intalnire de lucru cu o delegatie a SCMD formata din gl. mr. (r) C. Nastase, col. (r) V. Pricina, col. (r) M. Caloian, col. (r) M. Tudor si col. (r) V. Mihai.
           In urma discutiilor purtate, au fost retinute urmatoarele concluzii:
1. MApN isi reitereaza deschiderea fata de problemele cu care se confrunta militarii in rezerva cu privire la drepturile de pensie, precum si dorinta de a contribui la rezolvarea acestora in cat mai scurt timp. S-a recunoscut necesitatea respectarii principiului drepturilor castigate, atat in privinta celor cu pensiile diminuate prin revenirea la cuantumul din dec. 2010, cat si pentru cei cu pensiile majorate in cadrul procesului de reviozuire, daca acest lucru are la baza documente justificative legale.
2.In privinta pensiilor militare, MApN este angajat in doua demersuri:
            a) Proiectul unei legi reparatorii pentru cei care au pierdut la cuantumul pensiei prin procesul de revizuire. In acest sens, MApN si-a dat avizul favorabil acestui proiect, iar dl secretar de stat apreciaza ca in cateva saptamani acest proiect va deveni lege.
            b) Proiectul unei noi legi care sa reaseze sistemul pensiilor militare de serviciu in fagasul sau firesc. Se spera ca si acest demers sa fie finalizat in interiorul unei perioade mai scurta de timp.
3.In privinta deciziilor “privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlul de prestatii de asigurari sociale”- aceste decizii sunt emise in baza unor constatari facute in urma controlului la casa de pensii ordonat de ministrul apararii. Ele se emit atat celor care au pierdut cat si celor care au castigat la cuantumul pensiei prin revizuire. La sesizarea noastra, s-a promis ca deciziile de recuperare care se refera si la anul 2011, vor fi refacute si vor cuprinde doar perioada de dupa 01.01.2012. (Cei care sunt interesati sa conteste aceste decizii in instanta sa ia legatura cu filialele de care apartin care vor fi informate in cursul zilei de 12 apr a.c. cu detaliile necesare).
4.Cu privire la nedumerirea reprezentantilor SCMD despre numarul mare de decizii de revizuire emise pentru aceiasi persoana, directorul Casei de pensii sectoriale a MApN a precizat faptul ca acest lucru este generat de necesitatea prelucrarii noilor documente identificate ce cuprind veniturile salariale din timpul activitatii  titularilor deciziilor de revizuire.
SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col . (r) M. Caloian


INFORMARE
Consiliul Legislativ a avizat favorabil Propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ,B118 / 2013.


duminică, 7 aprilie 2013





Comunicat cu privire la manifestatia SCMD 

      din 19.04 a.c.


Biroul Operativ al SCMD si-a insusit propunerea presedintelui Filialei 1 Brasov, dl. Gl. Mr. (r)  Mandu Petrisor, ca toate filialele din Bucuresti si din tara (exceptie cele din Republica Moldova) sa comunice pana la data de 15.04.2013 numarul  de participanti, atat Secretariatului General cat si pe propriile pagini de Internet.
Manifestatia din 19.04 a.c. a fost hotarata, dupa analizarea tuturor variantelor, de catre Comitetul Director, care va analiza din punct de vedere statutar si eventualele motivatii de neparticipare.
Transmitem BO ale filialelor rugamintea ca, in cursul saptamanii urmatoare, sa multiplice textul Memoriului inaintat reprezentantilor Guvernului si conducerii USL, in zilele de 2 si 4 martie a.c. spre a fi inmanat reprezentantilor locali ai media si organizatiilor locale ale partidelor membre USL cu care s-au incheiat protocoale.

Honor et Patria! Vae victis!
BIROUL OPERATIV AL SCMD
joi, 4 aprilie 2013
     Comunicat
               MANIFESTARI ALE SCMD, IN CENTRUL CAPITALEI,
                             IN ZILELE DE 19, 20 si 21 aprilie a.c.
In atentia tuturor rezervistilor si cadrelor militare in retragere, membri sau nu ai SCMD
Intrunit statutar in ziua de 03.04.2013,
Analizand stadiul indeplinirii masurilor reparatorii solicitate de SCMD prin Memoriul catre copresedintii USL, masuri asumate de reprezentantii Guvernului si ai conducerii USL fata de SCMD la 2 respectiv 4 martie a.c., 

Comitetul Director al SCMD a decis organizarea urmatoarelor actiuni publice:

"Conferinta de presa - manifestatie, in zona Piata Universitatii, in data de 19.04.2013, cu participarea membrilor SCMD si a altor cadre militare in rezerva si in retragere, din Bucuresti si din tara si pichetare, in perioada 20-30.04.2013, in aceeasi locatie."

Scopurile acestor actiuni sunt:
  • informarea mass media cu privire la legitimitatea solicitarilor cuprinse in Memoriul SCMD (vedeti Anexa) si dorinta ca Guvernul sa restabileasca legalitatea si sa inlature discriminarea in modul de tratare a tuturor categoriilor de militari in rezerva si in retragere;
  • sprijinirea actiunii acelor membri ai Guvernului si Parlamentului care s-au angajat in rezolvarea legala si in regim de urgenta a solicitarilor noastre.
La actiunea din 19 aprilie a.c. sunt invitati sa participe reprezentanti ai tuturor filialelor SCMD din tara (exceptand filialele din Republica Moldova) si, de asemenea, reprezentanti ai tuturor asociatiilor rezervistilor, militarilor in retragere si veteranilor de razboi, proveniti din structurile intregului Sistem National de Aparare.
Pana in data de 15 aprilie a.c., presedintii filialelor vor comunica presedintilor teritoriali si Secretariatului General al SCMD numarul de participanti.
Locatia exacta si orele de desfasurare vor fi comunicate dupa negocierile cu Primaria Municipiului Bucuresti.
La actiunile din perioada 20-30.04.2013 sunt invitate sa participe, cu tot efectivul disponibil, filialele din Bucuresti si Ilfov, alte categorii de rezervisti si militari in retragere, urmand ca, daca exista doritori in judetele limitrofe, acestia sa anunte participarea odata cu informatiile furnizate pentru data de 19 aprilie a.c.

Honor et Patria! Vae victis!

BIROUL OPERATIV