miercuri, 9 iunie 2010

Trageti CLOPOTELE-N DUNGA !

Motto:”Omul nu poate trai fara doua lucruri: fara aer si fara istorie” Lucian BLAGA

Trageti clopotele-n dunga!

“Daca productia tarii ar fi fost aceea pe care o asigura toate binecuvantarile cerului acestui pamant, daca ar fi stransi in chingi spre munca toti fiii acestei tari in loc de a fi necontenit ispititi catre castiguri necinstite prin politica… fara indoiala ca productia acestei tari ne-ar fi pus in alta situatie economica decat aceea in care ne gasim si imprumuturile erau privite cu alti ochii…Dar oricate imprumuturi veti face, atata vreme cat nu-si iese natiunea din marasmul ei, atata vreme cat nu ne incordam puterile pentru a face sa rodeasca acest pamant, vom merge din rau in mai rau, din discreditul de azi intr-unul mai mare“ a spus-o cea mai stralucita minte pe care a dat-o acest neam-Nicolae Iorga; nu credeti ca se potriveste?!

De 20 de ani alergam, nu mai mergem normal, iar in alergarea noastra, am lasat deoparte forma legiuita a vietii in comun, care tindea sa infraneze pornirile si instinctele primitive, constatand cu indignare ca orizontul este departe iar prapastia la cativa metri; Traim intr-o lipsa totala de raspundere, intr-o goana nebuna catre inavutire, rezultatul!?

Tara este intr-o situatie extrema» in situatii extreme trebuiesc luate masuri extreme „Dar! te intrebi!! cine sa ia masuri? daca nu Voi! alesii nostri! chiar nu cunoasteti ce presupune o criza, care de fapt este morala, sociala si economica? Ce v-a oprit sa luati masuri!? Cine v-a oprit!?

Se prabuseste Tara !!! si noi avem timp de “povesti, orgolii, minciuni…”, treziti-va pana nu este prea tarziu!

Cine este de vina?! o sa constate istoria, acum faceti ce trebuie !

Incercam sa intelegem jocul politic», sa va intelegem motivele pentru care luati anumite masuri, dar cu aceeasi intelegere va somam sa luati masuri urgente. Chiar nu avem specialisti? au fugit toti din tara?!

Consultati inteligenta acestei tari si nu toti neavenitii; ce face Academia Romana?! a plecat si ea? sau voi nesocotiti, tot ce este mai bun in tara!?

De la vladica pana la opinca trebuie sa ne facem datoria in momente grele.Nu stiti? lasati pe altii, pana nu este tarziu.

Ce-i care s-au imbogatit in aceasta tara au datoria morala sa se adune alaturi de ce-i pe umerii carora s-au ajuns. Guvern!: folositi-va de parghiile puterii, puneti Legea in dreptul ei, altfel pierim! puneti institutele statului sa-si faca datoria pentru care sunt platite.

Multi dintre noi suntem robii fanatici a unei credinte sau iluzii intelectuale, rezultat al propagandei abile a partidelor politice.

Aceste tulburari de ordin moral si spiritual sunt cele mai periculoase, degenerand inevitabil la stari conflictuale; asta asteptati!?

Ce urmaresc aceste partide!? Puterea! putere, cu care se obisnuiesc si nu mai pot s-o lase!

Constiinta primejdiei comune ar trebui sa ne trezeasca la realitate, lasand deoparte neintelegerile, egoismul si patimile de partid. Nu mai avem timp de experiente! Trebuie sa restabilim o ordinea fireasca, pana nu ne scufundam in valurile barbariei.

Lordul Palmerston spunea unui ambasador al Angliei in Franta “Sire, nu uita!: Anglia nu are nici prieteni si nici dusmani permanenti, are interesul tarii permanent”

Interesul vostru care este!?
Treziti-va compatrioti!
Trageti clopotele-n dunga!
Tara este in primejdie!!! dusmanii stau la panda!


Autor: D.Iepure


Articol aparut in cotidianul " MAGAZIN SALAJEAN ", 26.05.2010